Ons verhaal

Ons verhaal

 

Wat begon als ongeloof, hield ons bijna twee jaar in de ban. Voor iedereen een waanzinnig donkere periode.

Wat is er mooier dan het licht aan het eind van de tunnel? In deze tunnel is het concept van AC Metal Art ontstaan.

Een concept van “handmade” speelse artistieke beleving gecreëerd met duurzame materialen voor een jarenlange schoonheid in het leven.

Ga op ontdekking en laat u wegdromen bij één van onze creaties.

Wij brengen het licht in de duisternis.

AC

Rijk Kleurenpallet

Onze creaties die voorzien zijn van lampen kunnen standaard ingesteld worden in alle mogelijke kleurcombinaties. Deze zijn eenvoudig aan uw wensen aan te passen door middel van de afstandsbediening

Duurzame materialen - staal

Onze producten vervaardigen we uit staal of uit Cortenstaal. Staal, na productie laten we het staal metalliseren. Dit is het thermisch aanbrengen van vloeibaar gemaakte zink, legeringen van zink met aluminium of aluminium en dit op een vooraf blank gestraald metaaloppervlak. Het proces wordt onder andere toegepast bij verduurzamen- conserveren van staal constructies. Hierna kan het grijze/lichtgrijze- en enigszins ruwe oppervlak voorzien worden van poederlak. Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaard substraat verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Deze eigenschap maakt het poederlakproces milieuvriendelijk. In combinatie met een thermisch verzinkte ondergrond biedt poederlakken een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Duurzame materialen - cortenstaal

Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.. Cortenstaal is een weervast staal en de bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.

Wat is mooier dan licht aan het eind van de tunnel. In deze tunnel is het concept van AC Metal Art ontstaan

Wordt fan van het licht en schrijf u in op onze nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.